nedelja, 21. maj 2017

HOSPICKAFE, TOREK, 23. maja 2017, ob 18.uri v Konzorciju


 
Slovensko društvo hospic in knjigarna Konzorcij vabita vsak četrti torekv mesecu v knjigarno Konzorcij na druženje

Hospickafe 
»Podarimo življenje dnevom in ne dneve življenju«


  

Hospickafe je neformalen družabni dogodek, na katerem se v varnem vzdušju dvajsetletne tradicije Slovenskega društva hospic, ki skrbi za umirajoče in njihove svojce, pogovarjamo o minljivosti. Delimo izkušnje spremljanja hudo bolnih, pričujemo o  smrti, govorimo o procesu žalovanju ob izgubi bližnjega. Vse to s spoštovanjem in ranljivostjo ob zgodbah žalosti, bolečine in strahu,  razočaranj, občutkov krivde in odpuščanja. Sebi in drugim temo smrti pomagamo udomačiti, skušamo jo detabuizirati.  

V našo družbo zato vabimo osebe, ki so izgubile bližnje, ljudi z lastno izkušnjo minljivosti in vse tiste, ki bi želeli prisluhniti izkušnjam in se v pogovoru notranje obogatiti.

Enajsti Hospickafe bo v torek, 23. maja 2017, ob 18. uri
   v  knjigarni Konzorcij na Slovenski 29 v Ljubljani. 

Zadnji hospickafe v tej sezoni bo posvečen pojavom, o katerih ne govorimo, pa bi morali, saj velja podpirati umirajoče pri njihovih slutnjah, videnjih in slišanjih … David Kesller je v knjigi VIDENJA, POTOVANJA IN POLNE SOBE zbral pričevanja številnih spremljevalcev umirajočih in odprl vprašanje: »Kaj če potovanje na koncu življenja ni osamljena pot v večnost, temveč neverjetno združenje s tistimi, ki smo jih ljubili in izgubili?« Manca Košir je povabila v goste dva pričevalca, ki imata veliko izkušenj s poslednjimi potmi: sestro Emanuelo Žerdin, vodjo oskrbe v hiši LJUBhospic, in mag. Andreja Debeljaka, priljubljenega psihoterapevta.

Prijazno vabljeni k odpiranju srca in pričevanju o svojih izkušnjah!
 

Prijazno vabljeni k odpiranju srca in pričevanju o svojih izkušnjah!Manca Košir