četrtek, 15. december 2016

LETO 2017 BOMO ZAČELI V ELEMENTU

03.01.17 ob 18:00 - 19:00 - Knjigarna in papirnica Konzorcij

Naj se januar začne radostno! Zato bo prva januarska Čajanka z Manco Košir posvečena zgodbam o ustvarjalnosti, strasti in domišljiji.
Čajanka z Manco Košir
Navdihovala nas bo knjiga Kena Robinsona V ELEMENTU: Ko odkriješ svojo strast, se vse spremeni ter duhoviti pesniški zbirki za otroke Petra Svetine MOLITVICE S STOPNIC in  DOMAČE NALOGE. Gosta bosta v svojem elementu: matematičarka, danes mednarodna predavateljica EFT, Pika Rajnar in pesnik, prevajalec, znanstvenik dr. Peter Svetina. Pridite, poslušajte, prepoznajte svoje element! In v prijetni družbi popijte skodelico čaja.
Prisrčno vabljeni!

Odlomek in pesmica za navdih:
Ken Robinson in Lou Aronica  V ELEMENTU
Prepričan sem, da je temeljnega pomena, da vsak od nas odkrije svoj element: ne le zato, ker nas bo element izpolnil, temveč zato, ker se svet razvija v tako smer, da bo od elementa odvisna prihodnost naših skupnosti in ustanov.
Svet se spreminja hitreje kot kdajkoli doslej. Najboljše možnosti za prihodnost imamo, če razvijemo novo paradigmo človeških zmogljivosti, ki so potrebne za novo dobo človeškega obstoja. Zavedati se moramo, kako pomembno je negovati človeške nadarjenosti, in razumeti, kako različno se talenti izražajo pri vsakem posamezniku. Ustvariti moramo okolja – v naših šolah, na delovnih mestih in v javnih pisarnah – kjer vsak človek čuti spodbudo za ustvarjalno rast. Poskrbeti moramo, da imajo vsi ljudje možnost delati, kar jim je namenjeno: da lahko v sebi in na svoj način odkrijejo element.

Peter Svetina MOLITVICE S STOPNIC
MOLITVICA ZA MAMO
Učiteljica je rekla,
naj bomo Bogu hvaležni
za mleko in hrano.
Ampak jaz sem za mleko
hvaležna kravi
in za hrano mami,
ona nam kuha,
ona pripravlja obroke.
Ne vem, kako je s teboj, Bog,
imaš ti tudi
roke?