sreda, 26. oktober 2016

TAMARA DITRICH O ČUJEČNOSTI


UVOD V ČUJEČNOST

Vabimo vas na štiridnevno izobraževalno delavnico s predavanji in uvodom v meditativno prakso čuječnosti
Seminar bo potekal v Ljubljani:
v petek  9. 12. 2016 (od 15.00 – 20.00) in v soboto 10.12. 2016 (od 10.00 – 19.00)
v petek 16.12. 2016 (od 15.00 – 20.00) in v soboto 17.12. 2016 (od 10.00 – 19.00)

Cilj izobraževanja
Cilj izobraževanja je seznanitev s teoretično osnovo in prakso čuječnosti. Namenjen je vsem, ki jih zanima teorija in praksa čuječnosti, posebej pedagoškim delavcem in vsem, ki bi želeli v svoje življenje vnesti meditacijo čuječnosti in jo uporabljati pri svojem delu s klienti, učenci, dijaki, študenti in vsemi, ki se izobražujejo.
Vsebina seminarja
Seznanitev z izvornimi koreninami čuječnosti. Predstavljena bodo osnovna izhodišča in cilji meditacijskih metod. Osredotočili se bomo na sam koncept čuječnosti in ga osvetlili s teoretičnega in praktičnega vidika. Spoznali bomo osnovne značilnosti čuječnosti in etične osnove, nove smernice in interpretacije čuječnosti, ki se danes zelo hitro širijo po svetu in sodobne znanstvene raziskave. Posebej se bomo posvetili izkušnjam, uspehom, izzivom pri uvajanju čuječnosti v izobraževalni sistem. Največji delež bo posvečen meditacijski praksi. Seznanili se bomo z različnimi metodami meditacije, predvsem kako vaditi čuječnost, pozornost, sočutje, kako pristopiti k negativnim duševnim stanjem, kako se prilagoditi spremembam in izzivom v vsakodnevnem življenju, v šolskem in domačem okolju.
Predavateljica
Seminar bo izvajala dr. Tamara Ditrich, ki je dolgo časa prakticirala meditacijo, posebej čuječnost, pod vodstvom različnih mojstrov v Indiji, Burmi, Sri Lanki in na Tajskem. Zanimanje za meditacijo jo je peljalo v študij starih jezikov, ki so ji omogočili dostop do originalnih budističnih besedil. Več kot 30 let predava na univerzah v Avstraliji (Australian National University, University of Queensland, Nan Tien Institute) in v Sloveniji (Univerza v Ljubljani). Zadnja leta se je posvetila integraciji čuječnosti v izobraževanje.
 http://www.nantien.edu.au/academic_staff/dr-tamara-ditrich
Prijava na izobraževanje
Prijavite se preko elektronske pošte majda@tvojaizbira.si. Prosimo vas, da napišete tudi kontaktno telefonsko številko. Poslali vam bomo prijavnico z vsemi podatki za plačilo.
Izobraževanje bo potekalo v slovenskem jeziku.
Kotizacija
Cena seminarja je 295 eurov. Vaša prijava je potrjena s plačilom kotizacije do 30. novembra 2016, do 24.00 ure, oziroma do zapolnitve mest. Število mest je omejeno. Po zaključenem izobraževanju boste prejeli račun.
V ceno je vključeno predavanje in praktične vaje, pojasnila in odgovori na vprašanja, tiskano gradivo, ki ga bodo dobili udeleženci prvi dan izobraževanja, med odmori kava, voda, sok, prigrizek, možnost parkiranja. Prejeli boste tudi potrdilo o izobraževanju.
Omogočili vam bomo tudi izmenjavo kontaktnih podatkov z drugimi udeleženci, če boste želeli z njimi sodelovati in izmenjevati izkušnje.
Odjava izobraževanja (majda@tvojaizbira.si)
V primeru odjave do 30. 11. 2016 vam bomo zaračunali administrativne stroške v višini 50 eurov. Pri odjavi do  5. 12. 2016 do 24.00 ure, bomo zaračunali administrativne stroške v višini 100 eurov. V primeru da se ne boste odjavili zadržimo celotno kotizacijo. V primeru odpovedi seminarja, vrnemo celotno plačilo. 

Veselimo se srečanja z vami.
Majda Jus Ašič, univ.dipl.psih.

Nekega budističnega meniha so vprašali, kakšno meditacijsko tehniko uporablja. Odgovoril je: „Kadar jem, takrat jem. Kadar sedim, takrat sedim. Kadar stojim, takrat stojim. Kadar hodim, takrat hodim.” Tisti, ki ga je vprašal, je odvrnil: „ To pa vendar ni nič posebnega. Saj to delamo vsi.” Menih pa mu je dejal: „Ne, kadar ti sediš, dejansko že stojiš. In ko stojiš, si že na poti.”           (Anselm Grün )