ponedeljek, 04. julij 2016

PODARITE NAM OBJEM TOPLINE

Dragi vsi,na vas se obračam s prošnjo za pomoč v donacijski akciji »Objem topline« v katerem sodeluje Slovensko društvo hospic s programom žalovanja otrok in mladostnikov.
Slovensko društvo hospic je neprofitna, nevladna humanitarna organizacija, ki  že od leta 1995 v Sloveniji  nudi oporo neozdravljivo bolnim in njihovim svojcem v času, ko se življenje izteka. Spremljamo jih na njihovih domovih in zagotavljamo najboljšo možno kakovost oskrbe in podpore vsem, ki se srečujejo s slovesom. Nudimo individualna in družinska svetovanja v času umiranja in žalovanja. Organiziramo skupine in delavnice za podporo žalujočim. Še posebno pozornost namenjamo žalovanju otrok in mladostnikov. Nudimo jim individualno oporo, izvajamo kreativne delavnice, vsaj enkrat letno pa organiziramo tabor za žalujoče otroke.
Tabor za žalujoče otroke in mladostnike (Tabor za Levjesrčne):
-   je tabor Slovenskega društva hospic, ki ga izvajamo v okviru programa žalovanja otrok in mladostnikov že od leta 1998,
-   je 3,5 dnevni, vseslovenski tabor za žalujoče otroke in mladostnike, v starosti od 5 do 18 let, ki so doživeli smrt bližnje osebe in od izgube naj ne bi preteklo manj kot 3 mesece in ne več kot 2 leti,
-  gradi prostor, v katerem se s pomočjo iger, vaj in pogovorov otroci odprejo drug drugemu, spregovorijo o pokojnem in svojem odnosu z njim ter prepoznajo svoje občutke, ki jih doživljajo ob izgubi,
-  otrokom omogoča začeti ali nadaljevati pot po izgubi zanj pomembne osebe in jim je v pomoč, da izgubo prebolevajo zdravo in se lažje vključujejo v vsakdanje življenje,
-  je za udeležence brezplačen.

Pišem vam v želji, da nam pomagate, kolikor je seveda v vaših močeh, pri izvedbi našega tabora za žalujoče otroke in mladostnike. S pomočjo internetnega glasovanja se potegujemo za donacijo, katero bomo namenili za izvedbo tabora v oktobru 2016.

Podprete nas lahko tako, da vsak dan od 1.7. do vključno s 30.7. glasujete za naš program.
Vsak dan lahko glasujete 1x. Iz enega internetnega priključka (IP številke) lahko glasuje 5 oseb (5 različnih e-mailov) dnevno.

Navodila za podarjanje objemov:
1)  V brskalniku odprete spletno stran: http://objemtopline.dormeo.net/
2)  Objem podarite tako, da pod št.6.: Slovensko društvo hospic kliknete gumb »podarjam objem«. Ko to naredite prvič, objem še ni podarjen, saj se je potrebno najprej registrirati z vašim e-mail naslovom.
3)  To pomeni, da se vam po prvem kliku na gumb »podarjam objem« pojavi okno, v katerega vpišete vaš e-mail.
4)  Na e-mail, ki ga boste vpisali, vam bomo takoj poslali sporočilo, v katerem se bo nahajala povezava, na katero morate klikniti, da potrdite sodelovanje. S tem je registracija uspešno opravljena in odprla se vam bo spletna stran Objema topline, kar pomeni, da lahko sedaj normalno podarjate objeme (brez ponovne registracije).
5)  Pod št. 6: Slovensko društvo hospic, kliknete gumb »podarjam objem« in številka se bo obarvala zeleno. To pomeni, da je bil objem uspešno podarjen. Vsak dan nam lahko podarite  1 objem. Torej, če v roku 24 ur po prvič podarjenem objemu, še enkrat kliknete »podarjam objem«, se bo številka obarvala rdeče, kar pomeni, da ste danes že podarili objem in ga ne morete več.

Če želite, vas vabim, da nas podprete tudi z direktno donacijo. V prilogi sporočila vam pošiljam delno izpolnjen plačilni nalog s podatki.

Upam, da vas nagovori tudi izsek iz himne Tabora Levjesrčnih:
SRCE, VELIKO ZA VSE

…Včasih ni dovolj, če si prisrčen,
včasih moraš biti levjesrčen,
kadar se zgodi, kar te žalosti,
srce odpri, srce odpri…

Veseli bomo, če to sporočilo posredujete še komu.

Za dodatna pojasnila se lahko obrnete na e-mail naslov: zalovanje.otrok@hospic.si ali na telefon: 051 419 558.

Hvala za vašo podporo in vsak podarjen objem,


Tina za Slovensko društvo hospic in vaša Manca, dolgoletna prostovoljka hospica