petek, 13. maj 2016

Hospickafe

24.05.16 ob 18:00 - 19:00 - Knjigarna in papirnica Konzorcij
V našo družbo vabimo osebe, ki so izgubile bližnje, ljudi z lastno izkušnjo minljivosti in vse tiste, ki bi želeli prisluhniti izkušnjam in se v pogovoru notranje obogatiti.
Hospickafe
»Podarimo življenje dnevom in ne dneve življenju«
Hospickafe je neformalen družabni dogodek, na katerem se v varnem vzdušju dvajsetletne tradicije Slovenskega društva hospic, ki skrbi za umirajoče in njihove svojce, pogovarjamo o minljivosti. Delimo izkušnje spremljanja hudo bolnih, pričujemo o  smrti, govorimo o procesu žalovanju ob izgubi bližnjega. Vse to s spoštovanjem in ranljivostjo ob zgodbah žalosti, bolečine in strahu, razočaranj, občutkov krivde in odpuščanja. Sebi in drugim temo smrti pomagamo udomačiti, skušamo jo detabuizirati.
Pogovor o žalovanju otrok bo ob donedavni vodji programa Žalujoči otrociUrški Cvetkovič ter pričevalki, ki je izgubila otroka in pozna žalovanje otrok,Alenki Zega, usmerjala prostovoljka Slovenskega društva hospic Manca Košir.V goste so povabile psihoterapevta Tomaža Flajsa, avtorja članka Otrok in smrt, ki ima izkušnje s tabora žalujočih otrok LEVJESRČNI.
Razmišljanje bo navdihovala knjižica Lea Buscaglia Jesen listka Timija, po kateri so pripravili predstavo prostovoljci Slovenskega društva hospic.
Hospickafe vsak četrti torek v mesecu organizirata Slovensko društvo hospic in knjigarna Konzorcij.
Prijazno vabljeni k odpiranju srca in pričevanju o svojih izkušnjah!