sobota, 23. april 2016

Hospickafe

26.04.16 ob 18:00 - 19:00 - Knjigarna in papirnica Konzorcij
V našo družbo vabimo osebe, ki so izgubile bližnje, ljudi z lastno izkušnjo minljivosti in vse tiste, ki bi želeli prisluhniti izkušnjam in se v pogovoru notranje obogatiti.
Hospickafe
»Podarimo življenje dnevom in ne dneve življenju«
Hospickafe je neformalen družabni dogodek, na katerem se v varnem vzdušju dvajsetletne tradicije Slovenskega društva hospic, ki skrbi za umirajoče in njihove svojce, pogovarjamo o minljivosti. Delimo izkušnje spremljanja hudo bolnih, pričujemo o  smrti, govorimo o procesu žalovanju ob izgubi bližnjega. Vse to s spoštovanjem in ranljivostjo ob zgodbah žalosti, bolečine in strahu, razočaranj, občutkov krivde in odpuščanja. Sebi in drugim temo smrti pomagamo udomačiti, skušamo jo detabuizirati.
Pogovor o DOTIKU bo ob koordinatorki oskrbe Slovenskega društva hospicTatjani Horvat, dipl. med. sestri, in družinski zdravnici Janji Ahčin, ki je članica društva hospic že dvajset let, usmerjala prostovoljka Manca Košir. V goste je povabila Boštjana Trtnika, družinskega terapevta, ki bo govoril o dotiku na podlagi izkušenj s postavitvijo družin, kjer se srečuje z mnogimi trpečimi in žalujočimi.
Razmišljanja bo navdihovala knjiga nemškega filozofa Wilhelma SchmidaUmirjenost: Kaj s starostjo pridobimo?.
Hospickafe vsak četrti torek v mesecu organizirata Slovensko društvo hospic in knjigarna Konzorcij.
Prijazno vabljeni k odpiranju srca in pričevanju o svojih izkušnjah!

Bodite obveščeni!

Prijavite se na E-noviceZmenek s knjigo.