nedelja, 28. februar 2016

Čajanka z Manco Košir

01.03.16 ob 18:00 - 19:00 - Knjigarna in papirnica Konzorcij
O imenitnih ženskih zgodbah iz knjig Nobelove nagrajenke Alice Munro Ljubo življenje ter zdravnika, psihoterapevta in pisatelja Matjaža Lesjaka Babji mlin bosta govorila pevka (za praznik nam bo podarila tudi pesem) Darja Švajger in avtor Matjaž Lesjak.
Čajanka z Manco Košir
Odlomka za okus.
Alice Munro LJUBO ŽIVLJENJE :
                Morala bi prestreči tudi tisto pismo, ki sem ga napisala.
                Kaj če bi umrla, preden bi prispelo? Misliš, da si v dokaj dobri formi, in potem umreš, kar tako. Bi morala Franklinu pustiti sporočilo, za vsak primer?
                Če pride moje pismo, naslovljeno nate, ga raztrgaj.
                On bi dejansko storil, kar bi ga prosila. Jaz ne bi na njegovem mestu. Odprla bi ga, ne glede na obljube, ki bi jih dala.
                On bi ubogal.
                Kakšno mešanico besa in občudovanja sem občutila ob misli, da bi on bil pripravljen to storiti. Segala je nazaj skozi vse najino življenje skupaj.
Matjaž Lesjak BABJI MLIN:
                Ta smehljaj je postal Vlastin zaščitni znak. Z vsakim tednom se je smejala bolj zvonko in sladko in tako nalezljivo, da so se kmalu z njo smejali tudi zveriženi odrasli, ki so se sklanjali nad njo. Smejali so se s svojimi ožganimi obrazi in skozi razlezene ustnice so pogledali redki zobje, oči so se zožile in duša je spila požirek zastonjske radosti. Tete so sklepale roke nad bitjecem  in nejeverno zmajevale z glavami, kako radosten je ta otrok, kako se smeji nad tem ubožnim svetom in še prav nič ne sluti njegove grenkobe. Andreja je pogosto pomislila, da je bil otrok spočet med številnimi plesnimi zabavami, da se je njegovo telo množilo v taktih vesele glasbe, šaljivih pogovorov in smeha, ki se je sipal iz mladih grl v samoumevnem izobilju. Morda je bila to popotnica, cula, ki ji jo je zavezala usoda za dober začetek malega življenja. Saj vse v življenju pa ne more biti zgolj slabo in strašljivo negotovo.

Posebej lepo povabljeni v žensko družbo moški odprtega srca, ki jih zanima ženska duša. Skupaj jo bomo odkrivali ob skodelici toplega čaja in v prijaznem vzdušju priljubljene slovenske knjigarne. Na snidenje!

Bodite obveščeni!

Prijavite se na E-noviceZmenek s knjigo.