sreda, 07. oktober 2015

PRIDITE, POMAGAJTE HOSPICU V SOBOTO, 10. 10., OB 18. uri

 

clip_image001 Dragi ljudje dobrega srca in odprtega duha. Slovensko društvo hospic je zaradi rdečih številk moralo prekiniti program spremljanja umirajočih v Hiši hospica na Hradeckega 20 v Ljubljani. Zato so nam hišo vzeli. A niso nam vzeli zagona za naše osnovno delovanje – spremljanje umirajočih na domu, kar delamo že 20 let. Letos imamo rojstni dan; pomembni dve desetletji skrbnega in sočutnega dela so za nami, pa še nismo utegnili praznovati. Zaradi zapletov s hišo hospica. Zdaj  je končno čas, da praznujemo. V soboto, 10. oktobra, ko je svetovni dan paliative in hospica, bomo ob 18. uri na ljubljanskem gradu v Hribarjevi dvorani priredili praznovanje posebne vrste. Poglejte na www.hospic.si

Praznovali bomo tako, da bomo zbrana likovna darila dobrih ljudi prodali na dražbi. Naše izklicne cene so prenizke, vemo. A vsak dinar Slovenskemu društvu hospic pride prav. PRIDITE, KUPITE KAKŠNO SLIKO NAMESTO ŠOPKA ROŽ ljubi osebi, za poslovno darilo, za okrasitev svoje delovne sobe, da bo zažarela svetlobo, ki jo žari naše društvo že dvajset let.

Imeli bomo tudi kulturni program. Lep. Muzicirali nam bodo zdravniki orkestra Camerata medica, pel dragi Boris Cavazza ob spremljavi Igorja Leonardija na kitari, himno žalujočih otrok Levjesrčni bo zapel zbor Waldorfske OŠ, pela nam bo evrovizijska tekmovalka za mlade Ula Ložar in božanskega Hafisa recitiral Uroš Verbovšek. Dražbo bom vodila kar jaz, ki sem najbolj pri roki, čeprav tega nisem počela še nikoli. A vem, da bom imela pomočnice in pomočnike, ki bodo pomagali. Zaupam. Saj poznate mojo vero: ”Ljudje smo angeli z eno perutjo, zato lahko letimo le objeti.”

Pridite, pomagajte, objemimo se! Za Slovensko društvo hospic. Da bo tu, ko ga boste potrebovali.