četrtek, 21. maj 2015

ZA HOSPIC: Koncert Evropskega zdravniškega orkestra

Nedelja, 31. maja, ob 19.30 v Slovenski filharmoniji

Slovenska filharmonija, Dvorana Marjana Kozine

Evropski zdravniški orkester Ljubljana 2015
dirigent Marjan Grdadolnik
Andrej Žust rog
M. Kozina: Bela krajina, simfonični scherzo
R. Glière: Koncert za rog in orkester
A. Dvořák: Simfonija št. 9 'Iz Novega sveta'

V podporo dobrodelni ustanovi: Slovensko društvo Hospic

S ponosom vam predstavljamo koncert Evropskega zdravniškega orkestra (EDO – European Doctors Orchestra). Gre za sklep in vrhunec nekajdnevnega gostovanja velikega simfoničnega orkestra, ki ga sestavljajo zdravniki iz cele Evrope, ki so obenem tudi glasbeniki, orkester pa se dvakrat letno zbere, gostuje in koncertira, vsakič v drugi evropski državi (do sedaj že Velika Britanija, Švica, Nemčija, Italija, Norveška, Madžarska, Poljska ...). V letu 2015 orkester EDO prvič v svoji zgodovini koncertira v Sloveniji.

Za ljubljanski koncert orkestra EDO smo izbrali dela Marjana Kozine, Antonína Dvořáka in Reinholda Gliera, kot solist pa bo nastopil hornist Andrej Žust, zaenkrat prvi in edini Slovenec, ki je postal redni član Berlinskih filharmonikov, enega najodličnejših simfoničnih orkestrov na svetu. Dirigent bo v slovenskem prostoru že uveljavljeni Marjan Grdadolnik.
Pomoč pri organizaciji: Kulturno-umetniško društvo Kliničnega centra in Medicinske fakultete dr. Lojz Kraigher

Vstopnice

Karte po 20 ali 30 EUR lahko kupite na sedežu Slovenskega društva hospic na Gosposvetski cesti 9 v Ljubljani, kontaktna oseba Alenka Pečenko, tel: 01 24 44 492, 051 442 552, e-pošta: hospic-uprava@siol.net.