nedelja, 24. maj 2015

V Mariboru Manca Košir z DAROVI MINEVANJA

V četrtek, 28.. maja, ob 18. uri, Mestna knjigarna Maribor, Ulica 10. oktobra

Na dogodku v Mariboru se bo Danaja Lorenčič pogovarjala z Manco Košir ter dopisovalci Karlom Gržanom, Jankom Bohakom in Ano Drevenšek.

clip_image001

Manca Košir v svoji peti knjigi dopisovanj --skupno njeni že osemnajsti knjigi – s presunljivimi pismi predstavi teme, ki se dotikajo najpomembnejših človekovih strahov in so večinoma še vedno tabu.

Njeni dopisovalci so tokrat Ksenija Malia Leban, ki je opisala svojo obsmrtno izkušnjo, Janko Bohak, ki je osvetlil minevanje s psihoanalitskega vidika, zdravnica paliativne medicine Urška Lunder , ki je govori o izkušnjah z umirajočimi, pater Karel Gržan, ki je spregovoril o presežnem, Jasna Stošić, ki se je soočila z diagnozo rak, oznanjevalka ženskih veščin in ustanoviteljica Rdečega šotora Ana Drevenšek ter Tina Košir Mazi, ki je dala glas ženskam mrtvorojenih otrok. Kljub hudemu , trpljenju in bolečinam so vsa pisma milo lepa. Svetlikajo luč upanja in zaupanja. Knjiga Darovi minevanja je zato zdravilna. Ker so o ranljivosti pričevali dopisovalci, tudi bralec dobi dovoljenje, da sam sebi spregovori po resnici.

Lepo vabljeni na nepozaben večer s povezovalko Danajo Lorenčič med srčnimi in iskrenimi ljudmi!

Naslednji mariborski dan, v petek, 29. maja, ob 16. uri sledi snidenje in pogovor o stoletnikih – moja mama jih je dočakala sto in natanko 6 mesecev --  v Domu Danice Vogrinčič. Srečanje bo vodil novinar Anton Petelinšek in zapel bo stari prijatelj Lado Leskovar, najljubši pevec moje rane mladosti …