petek, 19. december 2014

Z ALENKO REBULA V NOVO LETO 2015

Čajanka z Manco Košir, torek, 6. januarja 2015, ob 18. uri v knjigarni Konzorcij

Prvi torek v prvem mesecu svežega leta, torej v torek, 6. januarja 2015, bo ob 18. uri Čajanka z Manco Košir v knjigarni Konzorcij. O dveh knjigah za notranjo moč in vero vase na poti v novo leto bo tekel pogovor s priljubljeno pisateljico Alenko Rebula in njeno sodelavko Josipo Prebeg. Ponatisnjena uspešnica Alenke Rebula Sto obrazov notranje moči je ena najlepših duhovnih knjig v svetovnem merilu, priročnik Vera vase, ki sta ga pravkar izdali z Josipo Prebeg, pa popotnica za osebno prenovo.

  Alenka Rebula STO OBRAZOV NOTRANJE MOČI

Knjiga poetičnih meditacij je osupljivo lepa. Globok tolmun, v katerega se duša potopi po svoje zaklade, da jih s pogumom dviguje na obalo naročij, v katerih se še tako težki kamni bolečine zableščijo v svetlobi upanja. Ko gorje lega k počitku, šele lahko uziramo cvetenje svojega vrta. Hvaležni za darove, ki smo jih nabrali, ko smo padali vase do dna. Ljubezen seže do smrti in čez, zato je mogoče iz sveta nerojenih najti pot med žive. Veličastno delo! Prišlo je ob pravem času: ko se vse ruši okoli nas, mi postajamo kovači svetlih zvezd in svobodne ptice razprtih kri. Ker vse zna rasti, kliti brez muke in preminiti brez solz. Tudi jaz. Tudi ti.

Alenka Rebula, Josipa Prebeg VERA VASE

Avtorici po Sloveniji in v zamejstvu prirejata delavnice o poti k veri vase, ki se jih je udeležilo že več sto ljudi. Knjiga prepleta dragocene izkušnje in doživljanja na tem najpomembnejšem potovanju, »potovanju v nove svetove, ki jih še niste odkrili in ki prebujajo najlepše v življenju«. Filozofinja in pesnica Alenka, ki verjame v izpolnjenost, se je v knjigi zlila z Josipo, strokovnjakinjo za govorico telesa, komuniciranje in odnose, da sta napisali knjigo, »ki v 26 korakih prepotuje ključna vprašanja našega življenja in predlaga ustvarjalne izhode iz življenjskih zastojev«.

V knjigarni Konzorcij vas pričakujemo s čajem in piškoti na mizi in 10% popustom za vse kupljene knjige pri blagajni. Prijazno vabljeni!