petek, 19. september 2014

KNJIGA, KI BI MORALA BITI OBVEZNO DOMAČE BRANJE

Marcel Štefančič jr. je napisal knjigo, ki bi jo morala prebrati sleherna državljanka in vsak državljan Republike Slovenije. Ker je to knjiga, ki odpira oči, ker je to knjiga, ki resnico govori! Štefančič brez olepšav reče bobu bob: ostro, argumentirano, neusmiljeno zares. Slovenska Doktrina šoka!

Ekonomija in finance odločajo o tem, kdo bo živel, kdo umrl, piše letošnji Rožančev nagrajenec v svoji zbirki esejev. “apačna evropska politika je utopila Grčijo. In zdaj utaplja tudi druge države, s Slovenijo vred.

Edina vizija in edina mantra, ki jo za ekonomisti kot EDINO rešitev ponavljajo politiki, je: Varčevati, varčevati! Varčevati za koga? Varčevati za kaj? Mar je to res edino, kar zmore “videti” tudi nova slo9venska vlada – varčevanje? Varčevanje ljudi, ki nimajo več kaj varčevati!

Velika prevara so take mantre, velika prevara je taka ekonomija in taka politika, je prepričan Štefančič. “Slovenijo hočejo stabilizirati v revščino, recesijo, kaos. Da bo konkurenčnejša. Da bo konkurenčnejša najrevnejšim deželam tretjega sveta.”

Finančna industrija načrtno kompromitira državo, javni sektor in socialno državo.Zaradi svojega pohlepa in ne za javno dobro državljank in državljanov!

Čas je, da spregledamo. Čas je, da preberemo Štefančičevo nagrajeno delo o Sloveniji, Slovencih in svetu v času krize ,in zahtevamo SVOBODO LJUDI, ne pa svobode trga. Neoliberalna ideologija ni rešitev problema, temveč je naš potop.