nedelja, 02. marec 2014

POGUM ZA DEJANJA

 • Waldorfski vrtec Zlata ptica in Iniciativa za waldorfsko šolo na Primorskem vabita na okroglo mizo z naslovom
  »POGUM ZA DEJANJA«,
  četrtek, 6. marca ob 18. uri , MC HIŠA MLADIH, Velika dvorana, Ajdovščina.
  Vodi MANCA KOŠIR.
  Gostje:

  Erik Brecelj,kirurg, prvi, ki se je javno izpostavil in opozoril na korupcijo v zdravstvu, natančen poznavalec razmer na Slovenskem, človek, ki pozna potencial naše države;
  Ivo Boscarol, lastnik enega najboljših podjetij ultralahkih letal na svetu, nagrajen za najboljšega gospodarstvenika leta, podjetnika leta, letala njegovega podjetja dosegajo najboljše nagrade po vsem svetu, tudi NASE.
  Luka Manojlovič, lastnik računalniškega podjetja, začetnik dogodkov TEDx v Novi Gorici, ustvaril brezplačno brezžično omrežje po vsem mestu, idejni oče novogoriške hiše eksperimentov.
  Jani Urbanc, prevajalec številnih knjig in predavanj Rudolfa Steinerja, začetnika waldorfskih vrtcev in šol. Njegovi prevodi pri nas širijo spoznanja o globljem psihološkem uvidu v razvojne faze otrok in odraslih.
  Blaž Habjanič, nekdanji šolar in dijak waldorfske šole, trenutno na magisteriju ALU, industrijski oblikovalec, njegova velika ljubezen, ragbi, bi ga kmalu popeljala v tujino. Dobitnik priznanja Top ideje za najboljšo idejno rešitev na Ambientu Ljubljana, leta 2011.

 • OKVIR DEBATE
  Novo nastali waldorfski vrtec v Ajdovščini se je rodil iz želje po spremembi na bolje. Pred nami je nov cilj: šola, kjer sta doma radovednost in ustvarjalnost otrok. Otroci se samo s pomočjo navdušenih učiteljev lahko navdušijo nad svetom. Samo pogumni jim lahko vlivajo pogum. S čim jih moramo opremiti, da bodo pripravljeni na odgovorno, ustvarjalno in svobodno življenje?
  Zagotovo je pogum ena najpomembnejših vrednot, ki jih hočemo predati svojim otrokom. Naj se s pomočjo zgodb teh močnih značajev ljudi, ki so prehodili težjo pot tveganja in izpostavljanja, pogum širi naprej.
  Vstop prost, zaželeni so prostovoljni prispevki