torek, 11. marec 2014

O USTVARJALNOSTI jutri, v sredo, v Žalcu ob 17. uri

PLAKAT -- Waldorfska šola Celje, okrogla miza 12. 3. 2014KRIZA USTVARJALNOSTI oz. USTVARJALNOST V KRIZI


Pilot MATEVŽ LENARČIČ, publicistka dr. MANCA KOŠIR, igralka VITA MAVRIČ, modna oblikovalka MAJA ŠTAMOL, nekdanji starši in učenci waldorfske šole ter ravnatelj mag. BOŠTJAN ŠTRAJHAR bodo razmišljali o ustvarjalni šoli.  Waldorfska šola in vrtec Savinja Žalec vabita v sredo, 12. 3. 2014, ob 17. uri na okroglo mizo z naslovom KRIZA USTVARJALNOSTI oz. USTVARJALNOST V KRIZI, ki bo  v Domu II. slovenskega tabora, Aškerčeva 9a, Žalec.

Otrok ni računalnik, ki ga je treba čim prej »sprogramirati« in usposobiti za delo. Učenci morajo namreč poleg matematično-logične inteligence razviti še druge, pomembnejše življenjske veščine, saj zgolj ponavljanje in učenje faktografskih podatkov ne zadostujeta več za izzive sodobnega sveta. Gostje okrogle mize se bodo posvetili vlogi in pomenu ustvarjalnosti dandanes ter skušali odgovoriti na številna aktualna vprašanja. Kaj npr. za celovit razvoj otrok predstavlja vse večje pomanjkanje prostega časa, ki odločujoče vpliva tako na socializacijo kot na razvoj umskih sposobnosti in ustvarjalnosti? Katere so najpomembnejše naloge sodobne šole? Kako lahko šola pomaga otrokom, da prepoznajo svoje lastne darove in jih lažje razvijejo? Kako lahko pripomore k temu, da odrastejo v zadovoljne posameznike, ki s srcem in predano opravljajo svoje poslanstvo oziroma delo?
Veseli bomo, če se nam boste na prireditvi pridružili tudi vi in pomagali najti odgovore na številna zahtevna vprašanja o vlogi ustvarjalnosti v sodobni šoli.