torek, 03. december 2013

Mladinska knjiga obdarila hišo hospica

in sem vodstvu napisala pisemce zahvale: clip_image001Nimam besed, s katerimi bi opisala HVALEŽNOST vseh v hiši hospica za vaš dar -- kar pet škatel prelepih knjig Mladinske knjige, ki smo jih prejeli včeraj!. Knjige bodo darilo najboljšim piskam in piscem spisov o umiranju in smrti. Z njimi si bodo krajšali čas otroci, ki čakajo v hiši na mamice in očke, ki so pri umirajočih babicah in dedkih.

Brali jih bodo žalostni otroci na taborih levjesrčnih, kjer si celijo srca od hudega, ker so izgubili mamico ali očka ali bratca ali sestrico ... Knjige so izjemne tolažnice! Brali in listali jih bodo stanovalci naše blage hiše hospica, kjer je odhajanje dostojanstveno in čas preživet v njej dragoceno slavje življenja do poslednjega izdiha.

clip_image002Država ni dala za našo hišo in njen program še niti evra. Založba Mladinska knjiga pa daje najlepše, kar premorete. Jemala sem v naročje eno knjigo za drugo --- mnoge sem že prebrala, o njih tudi pisala in nekatere že predstavila, nekatere še bom na svojih večerih Beremo z Manco Košir v kavarni Union vsak drugi četrtek v mesecu, o njih govorim na številnih obiskih v dobro obiskanih knjižnicah širom Slovenije, pišem v svojih kolumnah --  in z vsako sem se malce pomenila.

Ter vedno znova ponovila: Hvala vam iz Založbe Mladinska knjiga, ki razumete, ki sočustvujete, ki pomagate. Vsem pozdrav iz srca od vseh, ki smo v hiši hospica na Hradeckega 20 doma. Manca Košir, prostovoljka hospica, idejni vodja projekta SRCA ZA HIŠE