sobota, 09. november 2013

BEREMO Z MANCO KOŠIR

Kavarna Union, četrtek, 14. novembra 2013, ob 19. uri

Vsak drugi četrtek v mesecu so večeri BEREMO Z MANCO KOŠIR ob 19. uri v kavarni Union.  Novembrski četrtkov večer  bo posvečen srbski knjižni uspešnici, prevedeni tudi v slovenščino,  Odkar sem se vzljubila, ljubim. Manca Košir bo gostila njeno avtorico, priljubljeno pisateljico Ivano Kuzmanović, ki v svoji študiji govori o tisti ljubezni, »ki je vir miru, radosti, sreče, harmonije in ustvarjalnosti. Tisti, ki daje vsemu smisel in traja večno«. O knjigi bo govoril še jungovski psihoanalitik Tine Papič, odlomke pa bo brala igralka Maja Gal Štromar. Več na www.mancakosir.com Vstop prost.  

Dan pred tem dogodkom, v sredo, 13. novembra, bo Ivana Kuzmanović gostovala v srčni knjigarnici ZDAJ v Kosezah. Tole lepo vabilo so razposlali po internetu:

122. mozaik za dušo v sredo, 13. 11. 2013, ob 18. uri v Knjigarni ZDAJ
Ivana Kuzmanović: Odkar sem se vzljubila - LJUBIM. Založba Potenza tim
 

 
Ljubljano prihaja Ivana Kuzmanovićena najbolj popularnih srbskih pisateljic. Predstavila nam bo v slovenščino prevedeno knjigo Odkar sem se vzljubila - LJUBIM. "To je tista ljubezen, za katero si prizadevamo in vemo, da zagotovo obstaja, čeprav se nam včasih zdi nestvarna in nedosegljiva. Tista Ljubezen, ki je vir miru, radosti, sreče, harmonije in ustvarjalnosti. Tista, ki daje vsemu smisel in traja večno."
Najpomembnejši korak, ki nas bo popeljal po Stezi do popolne ljubezni, je, da se naučimo ljubiti sami sebe. Čeprav se nam na videz lahko zazdi, da ni nič enostavnejšega od tega, so za uresničitev Ljubezni do sebe potrebni pogum, znanje in veščina.

Knjiga Odkar sem se vzljubila - LJUBIM je študija o Ljubezni, ki nas od pretresljivih osebnih izkušenj, čustvenih padcev in navidezno brezupnih položajev na topel in intimen način vodi skozi proces transformacije, vse do ozdravljenja in doseganja vrhunske kakovosti počutja oziroma stanja Ljubezni. 

Ivana Kuzmanović je pisateljica, po izobrazbi pravnica,  ki živi v Beogradu. V mladosti se je ukvarjala z glasbo in manekenstvom. S potovanjem po svetu je uresničevala svoje profesionalne želje in sanje - iskanje Ljubezni in same sebe. Napisala je že tri romane: Lemurjeva ljubezen, Manj kot tri in Amor portenjo. Vse tri knjige so postale knjižne uspešnice. Je tudi reiki mojstrica in svetovalka za osebnostni razvoj; predvsem pa skupaj z vsemi tistimi, ki hodijo po Stezi srca, nadaljuje svoje iskanje Ljubezni in sebe. http://www.ivanakuzmanovic.si/