torek, 22. oktober 2013

3. FORUM ZA KREPITEV ZDRAVJA IN ZDRAV ŽIVLJENJSKI SLOG

bo v petek, 25. oktobra 2013, ob 18. uri, v Plečnikovi dvorani hotela MONS v Ljubljani (Pot za Brdom 55 – tik ob severni obvoznici)

Sodelovali bodo: Marjan Videnšek, dr. Manca Košir, prof. dr. Dušan Plut, mag. Miloš Židanik, dr.med., številni člani Zavoda Preporod in drugi zanimivi gostje.

Na srečanju bomo predstavili načela naravnega zdravja, številni pričevalci bodo govorili o svojih izkušnjah, o vplivu posta, polnovredne prehrane, gibanja in zdravega načina življenja na številne bolezni, kot so na primer: artritis, Chronova bolezen, diabetes 2, rak , debelost, povišan krvni tlak, bronhitis, alergije, izgorelost, itn.

Gost na Forumu bo prof. dr. Dušan Plut s Filozofske fakultete v Ljubljani, soustanovitelj gibanja za trajnostni razvoj Slovenije TRS. Njegovo razmišljanje ima naslov Zakaj je trajnostni razvoj edina možnost za Slovenijo?

Mag. Miloš Židanik, dr. med. bo pojasnil, zakaj je v glasilu Zdravniške zbornice Slovenije – ISIS (oktober 2013 - glejte prilogo!) pozval svoje kolege, naj preberejo Kitajsko študijo in druge raziskave, rekoč, »da je dolžnost zdravnikov, da spoznanja, ki nam jih prinese z dokazi podprta znanost, prenesemo v prakso«. Vse zdravniške organizacije je povabil, naj skupaj glasujejo za spremembe v odnosu do zdravja na državni ravni.

Forum za krepitev zdravja in zdrav življenjski slog je civilna pobuda, s katero hočemo na osnovi številnih znanstvenih dokazov in pozitivnih izkušenj vplivati na spremembo nacionalnih terapevtskih smernic. Javnost želimo osvestiti, kakšen življenjski slog lahko obvaruje ljudi najhujših bolezni zahodnega sveta, za kar si Zavod Preporod prizadeva že 22 let. Napočil je čas za spremembe – čas je za trajnostno zdravje!

Vstop je prost!

Info: preporod@amis.net, www.zavod-preporod.eu