nedelja, 01. september 2013

Nihče, ki je kdaj živel, ni umrl

V septembrski številki revije AURA je iz revije Immortality (1899) spod peresa urednice Daje Kiari preveden fascinanten intervju genialnega NIKOLE TESLA z naslovom VSE JE SVETLOBA. Intervju je vsekakor vreden branja, tule prepisujem le nekaj kratkih odlomkov za okus:

- Lahko uporabimo tudi druge energije, na primer pozitivno mentalno energijo. Energijo, ki je v glasbi Bacha ali Mozarta ali v verzih velikih pesnikov. V Zemljini notranjosti so energije veselja, miru in ljubezni.

- Moj namen je naučiti posameznika, kako doseči zavest s svojimi krili.

- Materija je ustvarjena iz izvirne in večne energije, ki jo poznamo kot svetlobo.

- Morda se moram prav vizualizaciji zahvaliti za vse, kar sem iznašel. Dogodki v mojem življenju in moja odkritja so pred mojimi očmi nekaj resničnega, vidim vsak dogodek in vsako podrobnost.

- Nujno je, da človek od časa do časa trpi. Vzrok večine bolezni je v duhu. Zato duh tudi lahko ozdravi večino bolezni.

- Težava je v tem, da so ljudje preveč resni. Če ne bi bili, bi bili srečnejši in bi živeli veliko dlje.  Kitajski pregovor pravi, da resnost skrajšuje življenje.

- Vse, kar živi, je povezano z globokim in čudovitim  odnosom (…) Te vezi se ne pretrgajo.

- Imamo dvoje oči: zemeljske in duhovne. Priporočljivo je, da postanejo le eno oko.

- Možgansko delovanje in smrt se izražata kot svetloba. Moje oči so bile v mladosti temne, zdaj so modre in sčasoma, ko bo moč možganov večja, bodo bliže beli. Bela je barva nebes.

- Nihče, ki je do zdaj živel, ni umrl. Preobrazili so se v svetlobo in kot svetloba še obstajajo. (…) Človek lahko po koncu zemeljskega življenja ohrani zavedanje.

- Teh resnic se moramo naučiti zato, da bi se lahko ozdravili. Zdravilo je v naših srcih in celo v srcu živali, in vsem, kar imenujemo vesolje.