četrtek, 24. januar 2013

Tap, tap, tap, naj bo smel tvoj korak!

Uf, ali bo sploh zatisnila oči, sem zjutraj hvaležno pomislila, ko sem jih, za silo naspana, odprla, ali bi jih sploh zatisnila, če včeraj po norem dnevu in mamini čudni noči ne bi tapkala in se sprostila, da sem se od tega direndaja poslovila? Takole razmišljujoč odprem računalo, na njem pa – ne, ni naključij! -- sveže novičke velepromotorice EFT (tehnika čustvene osvoboditve) Pike Rajnar.

»Torej – vse se je začelo z mojimi EFT novicami z dne 7. januarja letos. Takole sem začela: 

Že par let (od takrat, ko smo to prvič tapkali z mojo učiteljico Jaqui Crooks v Angliji) ob vsakem svojem rojstnem dnevu tapkam svoje spočetje, nosečnost v maminem trebuhu in samo rojstvo. Se mi zdi, kot da brez tega ni pravega rojstnega dneva. Enako naredim vsakič, ko rojstni dan praznuje moja hčerka. In to občutim kot da z neko močno lučjo obžarim ta čas, ki je sicer že minil, ampak ga nosim s seboj v vsaki svoji celici kot močen spomin. Seveda se natančno ne spomnim svojega lastnega poroda – kako le? Ampak vem, da so zapisi ostali povsod, kamor jih je moje telo ''pospravilo'' – in med tapkanjem teh stvari se prav čuti, kako se luščijo iz svojih ''fasciklov'' in spreminjajo v nežne, prijazne in ljubeče.

In potem se je usula cela reka vprašanj – kako se to tapka, kaj rečeš, kaj čutiš, kako začneš, kako končaš, kakšni so učinki, kolikokrat je treba, kolikokrat se splača, ali so učinki vidni takoj, …… In ta reka vprašanj ne poneha.«

Ker sem navdušen tapkajoči osebek, se tudi name zliva vrsta vprašanj, kaj je ta tehnika in kako jo izvajati, vam kar prepisujem spremno besedilce s hrbtne strani čudovite knjižice, ki na preprost in likovno humorno prijazen način pojasnjuje učinke in tehniko čarobnega tapkanja za umiritev duše in srca. Pa še točke, po katerih moramo trkati, so nazorno narisane! Avtor: Brad Yates. Naslov: ČAROVNIKOVA ŽELJA. Kajpada boste na hrbtni strani slikanice, ki jo priporočam velikim in malim iz srca, našli besedilo veletapkarice Pike Rajnar. Moja malenkost je pridodala naslednje besede:

»Hura za takega čarovnika, ki ve, da so rešitve na dosegu prstov! Čarovnik iz te prikupne Yatesove knjižice veselih ilustracij, ki je živel s sovo v hiški na robu vasi, tiste vasi, ki je imela čez noč preveč skrbi, žalosti in strahov v svojih velikih in malih prebivalcih, je spremenil vas v skupnost zdravih in srečnih ljudi. Ko je pogruntal, da sam najbolje misli, ko se tapka, in raziskal, kaj pomeni zdrav pretok energije v telesu, je bil odrešen on in vaščani za njim. Zemljevid točk za tapkanje -- danes že svetovno priznana tehnika EFT, ki jo poučujejo tudi v nekaterih slovenskih šolah -- pomaga k rešitvi. Naši prsti pa jo uresničujejo, ko tapkajo in mi govorimo, česa nočemo in kaj želimo in si večkrat povemo, da smo kljub sitnostim OK in se imam zares radi. Ja, s tapkanjem je lažje vse. In s to knjigo bo lažje otrokom, atam in mamam, pa babicam in dedkom, saj brez tapkanja v teh težkih, hudih časih pač več ne gre. Tapkaj se in tap, tap, tap, smel bo tvoj korak!«