četrtek, 17. januar 2013

Pogovor o hospicu
MANCA KOŠIR z gosti
TATJANO HORVAT, koordinatorko oskrbe na domu,
MATEVŽEM PAVČNIKOM, prostovoljcem,
LJUBO PRAH, sestro umrlega v Hiši hospica
in BORISOM CAVAZZO, nastopajočim na koncertu za hospic

torek, 22. 1., ob 17. uri

Mladinska knjiga, knjigarna Konzorcij
Odprimo srce za svoje življenje … in minevanje. Darujmo za dostojanstveno odhajanje tistih, ki se poslavljajo, in tlakujmo lastno pot v dobro. Tako se glasi vabilo na dobrodelni gala koncert za Hišo hospica, ki bo v ljubljanski Operi v soboto, 26. januarja ob 19. uri. V Konzorciju pa se bo Manca Košir z gosti pogovarjala o dejavnosti, ki jo ta koncert podpira. Slovensko društvo hospic že skoraj dve desetletji skrbi za hudo bolne, umirajoče in žalujoče na njihovih domovih in zadnji dve leti še v prvi hiši hospica na Hradeckega 20 v Ljubljani.

Komu je hospic namenjen in v čem se delo hospica razlikuje od zdravstvene in negovalne oskrbe? Koga sprejme hiša hospica in kako poteka življenje v njej? Kako si hospic prizadeva za detabuizacijo smrti? Kdo so prostovoljci, ki spremljajo umirajoče, in kakšno izobraževanje potrebujejo? Kako umetniško izražanje blaži žalost in kako povzdigne ljubezen nad smrt?

Prijazno vabljeni , da se nam pridružiti na pogovoru in tudi s tem izrazite podporo Slovenskemu društvu hospic pri njihovem plemenitem prizadevanju!

Knjigarna Konzorcij

Slovenska 29, Ljubljana