ponedeljek, 10. december 2012

KRILCA, darilca z magično močjo

Čisto posebno obdarovanje -- obdarovanje za radost tistega, ki darilo prejme, onega, ki mu je namenjena denarna podpora, in tega, ki daruje – imenovano KRILCA, je novembra slavilo svoj peti rojstni dan. KRILCA so darilca z magično močjo in zdaj je čas, da jih nakupimo! Namesto še ene igrače, še enih superg, še ene spalne srajce, še enega parfuma, še enega tralala, podprimo slovenske čebelarje in jim kupimo matico ali pa čebelnjak, denimo. Pomagajmo saditi nova drevesa in kupimo sadiko. Odkupimo del amazonskega gozda, da ga ne bodo smeli posekati. Namesto sožalne brzojavke pošljimo Tihega prijatelja … Pismo s prelepo nežno barvno ilustracijo Mete Wraber in čestitko iz vaših besed bo prišlo na naslov obdarovane osebe, denar pa bo šel v humanitarne namene. Zagotovo! Umanotera skrbi za transparentno poslovanje. lahko pogledate na internet in videli boste, kam gre vaš denar. A kaj bi vam pravila, poglejte na www.krilca.si in si oglejte spodnje linke, da boste ujeli duha tega čarobnega obdarovanja iz dobrega srca, v nadaljevanju pa preberite, zakaj sem glasnica KRILC od njihovega prvega dne.

 http://www.youtube.com/watch?v=72JXwpsCKVc
http://www.youtube.com/watch?v=ls0sahsFNbo
http://www.youtube.com/watch?v=eMtjjE2bjMM

Obdarovanje je eno mojih najljubših početij – s pripravo darilc mislim na drage ljudi in se veselim njihovega veselja, ki se potem vedno zgodi kot darilo meni. Zato modri pravijo: »Hvaležen naj bo tisti, ki obdaruje«.
Potrebna je pomoč pri izbiri svojstvenih, originalnih daril. Takih pač ni moč kupiti v supermarketih, ni jih med prestižnimi blagovnimi znamkami. Darilca za moje srce stanujejo drugje! Odkar so v Ljubljani odprli trgovino Tri muhe, vem, kam po mala darila, kakršna nosim v veliki torbi za potovanja širom Slovenije. V torbi morajo najprej biti knjige in darilca, potem še sebe pripravim za pot.
Odkar imam vnuke, sem še bolj pozorna na to, kaj poklonim. Želim, da darilo nosi sporočilo, ki ga predajam – sporočilo o vrednotah, zaradi katerih je lepo živeti. Hočem, da darilo kaže pravo smer. Zame je smer DOBRO ne le zase, ampak za vse ljudi, rastline in živali, za svet in ta naš prelep planet! Zato je bila, denimo, vnukinja obdarjena s podporo delfinu, ki mu je postala botrica, in že več let s štipendijo za dečka iz Ugande. Vnuk pa je dobil pravi afriški boben, ob katerem zapleše naše pleme, ohranjajoč pomen SKUPNOSTI in povezanosti.
KRILCA so imenitna možnost izbire daril. In so hkrati simbolna učilnica tega, kako naj bivamo, da bo zaradi našega življenja na svetu več ljubezni in ne manj. Več sreče in ne manj. Več dobrega in ne manj.
Vse se najprej začne v glavi. O čem premišljujemo, kaj si želimo, po čem hrepenimo …? Misel je energija, ki spreminja svet! Ko premišljujemo, kakšno darilo bomo kupili, se začne odvijati magičen proces. V njem rastemo (ali padamo), vzpostavljamo polne (ali prazne) in zares žive (ali rutinskem, mrtve) odnose, utrjujemo vrednote in ideale, zaradi katerih je življenje smiselno (ali pa ne). Kot uči pradavna knjiga knjig Dhammapada: »Misel vodi vse stvari,/ misel jih rodi in oblikuje« …
Izbira daril iz ponudbe KRILC potemtakem sproži proces, ki mu sledi zaporedje čarobnih posledic za tistega, ki daruje, za onega, ki je obdarovan, in za vse druge, ki bivamo na planetu Gaja. Saj vemo, saj že dolgo vemo: »Če metulj danes v Pekingu zamahne s krili, lahko to sproži nevihte naslednji mesec v New Yorku« …
Ni najbolj pomembno, katero darilo bomo izbrali iz kataloga KRILC – pomagali uličnim mačkam, šolarjem v Gani, malim bolnikom in smejalnim zdravnikom, raziskovanju delfinov, ohranitvi tropskega gozda, vojnim sirotam v BiH ali revnim otrokom s Tibeta, kupili čebeljo matico ali sadiko sadjarjem ali poslali Tihega prijatelja namesto sožalne brzojavke -- pomembno je, da se bomo odločili za ta korak. Ker je to korak zavedanja. Zavedanja, da smo vsi povezani in prepleteni, da smo vsi ENO. Res, KRILCA so darilo mogočne sorte. Pomagajo presegati najhujšo bolečino srca in sveta – ločenost. Zato hura za darilca, ki imajo krilca dobrega in lepega! Kdor zamahne z njimi, prižge skrivno Luč, ki premaga temo znotraj in zunaj nas. In veliko bolj kot kritizirati temo sveta, je pomembno prižigati luči srca – tudi s čarnimi darilci s krilci!