ponedeljek, 19. december 2011

Zgodba, ki da marsikomu misliti ...

Pravkar je na moj računalniški ekran priletela na krilih sreče zgodbica iz kluba srečnih. Navdihujoča. Spdbudna. Naj vam polepša dan!

Zgodba, ki da marsikomu misliti ...

Ime mu je bilo Fleming in bil je reven škotski kmet. Nekega dne, ko je garal za prezivetje družine, je zaslišal klic na pomoč iz bližnjega močvirja. Odvrgel je
orodje in stekel do mocvirja. Tam je, pogreznjen do pasu v crnem blatu, krical prestrasen decek in se boril, da bi zlezel iz mocvirja. Kmet Fleming je resil fanta iz gotove, grozljive smrti. Naslednji dan je na kmetovo dvorisce pripeljala bogata kocija. Elegantno oblecen plemic je izstopil in se predstavil kot oce decka, ki ga je kmet resil.

"Hocem vam poplacati," je rekel plemic. "Resili ste sinovo zivljenje!"
"Ne, ne morem sprejeti placila za to kar sem storil," je skotski kmet zavrnil ponudbo. Takrat je prisel skozi vrata kmecke koce kmetov sin.

"Je to vas sin?" je vprasal plemic. "Da!" je kmet odvrnil ponosno. "Skleniva kupcijo. Dovolite mi, da mu zagotovim izobrazbo kakrsno uziva moj lastni sin. Ce je mladenic kolickaj podoben ocetu, bo brez dvoma odrasel v moza, na katerega bova oba ponosna."

In tako je tudi bilo. Sin kmeta Fleminga je obiskoval najboljse sole in cez cas je koncal Bolnisnicno medicinsko solo sv. Marije v Londonu ter postal znan po vsem svetu, kot Sir Alexander Fleming, odkritelj penicilina.
Cez leta je plemenitasev sin, ki je bil resen iz mocvirja, zbolel za pljucnico. In kaj ga je resilo tokrat? Penicilin. In kako je bilo ime plemicu? Lord Randolph Churchill. In ime njegovega sina? Sir Winston Churchill.

Nekdo je nekoc rekel: Kar das, to imas.
Delajte, kot da ne potrebujete denarja.
Ljubite, kot da niste bili nikoli prizadeti.
Plesite, kot da vas nihce ne gleda.
Pojte, kakor da nihce ne poslusa.
Zivite, kakor da so nebesa na zemlji. Ker tudi so ...

Pismo lahko posljes naprej. Poslji ga vsem, ki jih smatras za prijatelje. Poslji ga naprej in nekomu polepsaj dan. Nic se ne bo zgodilo, ce pismo obdrzis zase. Edino, kar pa se bo zgodilo, ce ga posljes naprej je, da se bo nekdo nasmehnil zaradi tebe.

Vir: Christian Godefroy
Prevod: http://www.klub-srecnih.si/