sobota, 10. december 2011

Pravkar je na moj računalniški ekran priletela tale zgodbica o iskanju vode. S sporočilom, ki je prispodoba za naše Gibanje za trajnostni razvoj Slovenije TRS. Res je, najprej dajmo vse od sebe, potem bo prišlo, kar zares in v resnici potrebujemo. Zaupajmo! Zgodbica me je tako navdušila, da sem takoj šla na njen "izvor" in se vpisala na http://www.klub-srecnih.si/, kar pomeni, da bom vsak teden dobila kakšno tako navdihujočo zgodbo, kot je ta, ki vam jo poklanjam. Hvala klubu srečnih iz srca!

Manca Košir

Znana je legenda o možu, ki se je izgubil v puščcavi in je umiral od žeje. S težavo se je vlekel naprej, dokler ni prisel do zapuščene hise. Pred podirajočo se, zapuščeno, od vremena močno načeto bajto brez oken, je stal vodnjak z ročno črpalko (štirno). Mož se
je privlekel do njega in začel mrzlično črpati. A iz vodnjaka ni pritekla niti kapljica vode. Šele potem je zraven njega opazil zamašen vrč, na njem pa sporočilo:
»Najprej moraš v štirno natočiti nekaj vode, prijatelj.
P.S.: Preden odideš, spet napolni vrč.«
Izvlekel je zamasek in videl, da je vrč poln vode. Naj zdaj to vodo zlije v štirno? Kaj pa, če vseeno ne bo delovala? Izgubil bi še to vodo. Če popije vodo iz vrča, zagotovo ne bo umrl od žeje. Ali pa naj uboga ta navodila, napisana na vrču in zlije vodo v zarjavelo štirno? Nekaj mu je reklo, naj vendarle uboga nasvet in sprejme to tvegano odločitev. Uspel je zliti vso vodo iz vrča v staro, zarjavelo štirno, potem pa je spet začel divje črpati. In kmalu je na plano privrela voda! Dobil jo je dovolj, da se je dobro odžejal. Nato je spet napolnil vrč, ga začepil in pod napisano navodilo dopisal:
»Verjemite, resnično deluje. A najprej moraš dati vse, kar imaš, da potem dobiš nazaj.«

Trdi časi minejo, trdni ljudje ostanejo
Robert H. Schuller
Klub srečnih