torek, 18. oktober 2011

Odgovor na pisanje Dela: Zares originalno o originalu

V ponedeljkovem prenovljenem Delu je na drugi strani objavljeno poročilo s konvencije stranke Zares z naslovom Zares ne bo več nova, ampak socialno liberalna stranka. V poročilu novinar Anže Božič citira izjavi iz razprave, prek katerih je razumeti, da se je stranka resno ukvarjala s stranko TRS. Hvala za kompliment!
Gratuliram tudi za originalno razpravljanje o originalu in kopiji, ki mi je kot ustanoviteljici gibanja TRS, iz katerega je zrasla stranka TRS, še posebej zanimiva.
Bralcem v vednost sporočam: ustanavljanje gibanja je povzročila imenitna študija KAM PO KRIZI? Prispevek k oblikovanju trajnostne vizije prihodnosti Slovenije (dostopna na spletu), ki so jo konec leta 2009 (sic!) spisali Matjaže Hanžek, Ana Murn, Dušan Plut, Lučka Kajfež Bogataj, Lev Kreft, Marta Gregorič, Tine Stanovnik, Jožef Školjč in celo predsednik Slovenske akademije znanosti in umetnosti Jože Trontelj. Vlada, v kateri je bil takrat tudi gospod G. Golobič, ni o tej študiji – čeprav jo je sama naročila – rekla nobene. Gospod G. Golobič je takrat molčal. Po dveh letih se je na študijo KAM PO KRIZI? očitno spomnil, kar je hvale vredno. Gibanju in stranki TRS je lažje, saj študijo za volilni program konkretizirajo kar trije njeni avtorji: predsednik stranke TRS Matjaž Hanžek ter člana gibanja TRS Ana Murn in Dušan Plut. Odlično je, da se ideja trajnostnega razvoja Slovenije širi, kajti to je dobro za vse. Kot pravi naša ključna beseda, to je dobro za BLAGOSTANJE ljudi, živali in rastlin, naše dežele in vsega sveta. Bodimo sprememba, ki to omogoča! Več nas bo, hitreje nam bo uspelo vzpostaviti novo paradigmo.

Dr. Manca Košir, predsednica Gibanja TRS